Çam Balı

Çam Balı;

Çam balıçam ağaçları üzerinde yaşayan çam pamuklu koşnili böceğinin vücudunda sindiremediği şekerli sıvıyı (basura) belirli zamanlarda çam ağaçları üzerine bırakması ve arının basurayı çam ağacı üzerinden alarak kendinden kattığı enzimlerle işlemesi sonucu elde edilir. Diğer bal çeşitlerine  göre 10 kat daha fazla miktarda enzim , aminoasit, mineral ve antioksidan içerir. Özellikle Çam balının içeriğinde de yüksek miktarda Pinocembrin pinobaxin ,  chrisin ve galagin gibi güçlü antioksidanlar mevcuttur . Organik koşullarda üretilmesi ayrı bir artı değer kazandıran ballarımız organik koşulları sağlayan çam ormanları içinde, organik koşulları sağlayan kovan ve arılarımız tarafından üretilmektedir. Güvenle tüketicilerimize sunuyoruz.