Organik Kapari

Organik Kapari;

Kapari, ülkemizde Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde yetişen, çalımsı bir yapıda olan dikenli bir bitki. Potasyum, fosfor ve kalsiyum yönünden zengin olan kapari, killi toprakları seviyor ve güneş ışığından hoşlanıyor. Kendiliğinden yetişmekte olan geberotu yani diğer adıyla kapari, tohum halinde yetişiyor ve Ağustos-Eylül aylarında küçük karpuzlara benzeyen meyvelerden elde ediliyor.

Kapari, en çok flavonoid içeren gıdalardan biridir. İçeriğindeki flavonoidler sayesinde antioksidan ve antienflamatuar etkisi belirgindir. A ve E vitamini bakımından zengindir. 100 gram çiçek tomurcuğunda 67 mg fosfor, 9 mg demir, 24 mg protein, 12 mg selüloz ve 2 mg lipid bulunur. Lif oranı yüksektir. Kalsiyum ve magnezyum bakımından zengindir.