Organik Kuru Fasulye

Organik Kuru Fasulye;

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan kuru fasulye potasyum bakımından zengindir. Bir porsiyon kuru fasulye, 300 ile 400 mg arasında potasyum içerir. Bu miktar, bir porsiyon inek sütünün sağladığı miktarla benzerlik gösterir.

 Kuru fasulye, yüksek karbonhidrat ve düşük yağ içeren protein bakımından zengin besinler arasında eşsizdir. Kuru fasulyedeki kalorinin yaklaşık %3’ü yağdan kaynaklanırken, bu yağın çoğu doymamış yağdır. Kalorik temelde, kuru fasulyenin protein içeriği genel olarak %20 ve %30 arasındadır. Bir porsiyon kuru fasulye, 7-8 g protein sağlar.

 Kuru fasulye, genel olarak ince bağırsakta sindirilmeyen nişasta olarak tanımlanan dirençli nişasta bakımından yüksektir. Kuru fasulyenin dirençli nişasta içeriği, genel olarak tüketilen diğer tahıllardan daha yüksektir. Organik kuru fasulyemizi güvenle tüketebilirsiniz.