ORGANİK SİYEZ BULGURU 1000G
Siyez buğdayı, kaplıca buğdayı olarak da bilinir, bilimsel adı Triticum monococcum’dur.. Dünyada, Türkiye, Yugoslavya, Fas ve Fransa’da yetişen bu türün erken dönemlerde ( en erken 10000 yıl ) kültüre alınan bir buğday türü olduğu biliniyor. Siyez buğdayı Türkiye’de en çok Kastamonu yöresinde, özellikle İhsangazi, Seydiler ve Devrekani ilçelerinde yetiştirilmektedir. Günümüzde üretilen buğdaya göre daha yağlıdır, lutein oranı çok fazladır. Lutein, göz sağlığı için önemli bir yapıtaşıdır. Diğer türlere göre lif açısından daha zengin ve glisemik indeksi daha düşüktür. İçeriğinde, E vitamini, B kompleks vitaminleri, K vitamini bulunur. iyez bulguru, günümüzde halen geleneksel yöntemlerle elde edilmektedir. Siyez buğdayı önce kaynatılır ve kurutulur. Daha sonra taş değirmenlerde bulgura dönüşür. Organik koşullarda yetiştirilerek elde edilen organik siyez bulgurumuzu güvenle tüketebilirsiniz